2022-08-09
今次黎到呢间爷爷鸡饭,讲真真系粮尾恩物,性格比认真唔错既一间餐厅,地点好方便,E出口一出行几步记可能答lift上去,环境都几唔错了,起码坐得舒服,坐位够阔唔会迫迫夹夹咁。最吸引我既一样野系佢有个Set,88蚊就食到海南鸡饭+喇沙,岩晒我!! 呢D有选择困难既,唔洗谂,要晒XD🔸爷爷海南鸡饭并新加坡喇沙呢个Set真系认真抵食,初初以为份量会少,最后居然两样都系完整一份! 而且都好有水准,鸡有鸡味,皮爽肉滑,油饭都好香,大口大口爬饭真爽, 喇沙都唔错,汤头香浓带鲜,风味十足,咁样先88蚊,认真抵食🔸香茅猪扒煎蛋葱油饭每次见到呢个组合都会忍唔住叫黎食,因为每一样野都岩晒我口味,猪扒, 煎蛋,葱油,饭!猪扒够晒大块,整体都好食,如果葱油可以多少少就更加好🔸叁巴萝卜糕谂叫咩小食拣左好耐,最后拣左呢个,点知有惊喜!萝卜糕外面果D酱,好好食呀!甜甜辣辣夹埋萝卜糕出奇地夹,建议谂唔到食咩小食记拣呢个啦!🔸椰汁班兰冰椰子味同班兰味都够出,好饮唔小心听到老板同朋友倾点improve D菜色,觉得系有诚意做好佢既。会有下次
🔸爷爷海南鸡饭并新加坡喇沙
🔸香茅猪扒煎蛋葱油饭
🔸叁巴萝卜糕
🔸椰汁班兰冰
椰子味同班兰味都够出,好饮