2021-05-14
今日做嘢黎开杏花村,见倒呢间餐厅布置可爱,餐厅色调天蓝色同白色为主,好舒服从满童话世界感觉,所以决定一试!佢地餐牌好多选择,而且价钱都好抵食,我地就叫咗两个餐黎试试,普通晚餐跟餐汤同嘢饮,我地另外叫咗$78 200g既 Stone Grilled 肉眼扒,加$30 有set,跟汤沙律甜品同饮品!餐汤同沙律餐汤系忌廉粟米汤,够creamy好味,沙律菜份量好好,好新鲜开胃!铁板麻辣牛肉饭摆碟好美观,饭同牛肉既份量刚刚好,特别要讲讲个酱汁,真系好正,麻辣得黎唔会好chur,所有嘢都恰到好处,好食!Stone Grilled 200g 牛肩胛肉眼扒肉眼扒stone grill,自己调节生熟程度,肉质鲜嫩,我地整到佢medium rare,加埋两款酱汁,有烧烤汁同蒜茸汁,配搭好味,十分推介大家试试!另外我地仲跟埋薯角,炸得外脆内软,推介!另外餐饮我地叫咗柠檬茶,够冻依家咁热就最适合,佢地牛扒餐仲有配埋甜品,系啫哩,好有小时候既感觉!😍😍
餐汤同沙律
铁板麻辣牛肉饭