2014-02-23 1964 浏览
今日朋友生日, 知道奥运站新开左, 就决定黎试下, 环境漂亮卫生, 餐纸印刷好精美~订位时已经留左最热的杏汁白菜蝴蝶腩猪肺汤和禾米炸子鸡~猪肺汤真的十分浓, 好好味, 材料充足火喉足够~劲正招牌炸子鸡, 估唔到冰鲜鸡(唔会有活鸡啦) 都可以煮得滑嘟嘟又香脆, 重点趁热食, 内里炒饭, 够干身唔油, 我有D奇怪, 系炒好放上去吧, 无理由系酿入去, 禁干身....不过真系好食, 赞啤酒鸭...全名忘了, 个菜无特别, 食唔到什么啤酒煮感觉, 一般鸭煲味道, 反而喜欢其配菜西兰花, 笑晒~火焰冰淋酱骨, 十分惹味, 感觉比平时其他地方食生炒骨,京都骨, 更好味, 酸甜适中, 加上锡纸点火更加特别, 热辣辣增加香气, 配饭一流, 必试菜式呢前菜青瓜, 味道有点麻辣香味, 仲点只系香味, 食落一D唔辣, 很适合当选打头阵吃, 再点左沙姜鸡脚, 当然无失望好味!罗白牛腩亦很好味, 用了白胡椒汤底, 牛腩够淋, 罗白粉丝吸收左精华, 空口都食得晒连汁都饮埋..鱼香茄子煲比较经济菜式, 水准无特别, 配饭就唔错~整体觉得物有所值, 信用卡有9折优惠, 装修环境又漂亮, 服务员态度良好, 我们自带蛋糕
虾禾米炸子鸡
订位时已经留左最热的杏汁白菜蝴蝶腩猪肺汤和禾米炸子鸡~

猪肺汤真的十分浓, 好好味, 材料充足火喉足够~劲正

连汁都饮埋..

鱼香茄子煲比较经济菜式, 水准无特别, 配饭就唔错~

整体觉得物有所值, 信用卡有9折优惠, 装修环境又漂亮, 服务员态度良好, 我们自带蛋糕亦无收切饼费, 仲帮我们准备碟和义, 多人食聚会都很适合, 感觉比湾仔店好味添

鱼香茄子
罗白牛腩