2022-07-04
深水埗出名多美食😋听朋友讲炯记有市面比较少见既鹅油捞面😳试下同一般捞面有乜唔同🤔我哋order左个炯记二人套餐($198) 份量睇落都几大份😋两个人食一定够啦!二人套餐($198):太子鹅油捞面(2碗)呢度嘅必定推荐! 鹅油同粗面超夹🤤面质煮得刚刚好 唔会过硬或过淋!面去碱程度都做得足👍🏻配合鹅油好好食 (建议趁热快啲食🦢味道系最好嘅)盐焗手撕鸡(半只)🐔鸡肉嫩滑而量足 咸味适中😋仲有满满芝麻放面 送饭一流💪🏻冬菇酱皇猪手(例牌)有四只好入味而且香浓软糯既猪手🐷猪手毛处理得好干净🥰可以食得放心!有几粒小花菇🍄香得黎仲吸收晒猪手骨胶原汁精华🤤超好味!麻辣鸡肾及酸辣云耳麻辣够香够浓🌶忍唔住一夹再夹个鸡肾黎食🤣云耳酸香醒胃👍🏻正好用黎中和猪手既骨胶原感!菜芯(油菜)应该系用煮面水黎煮菜🌱菜芯够淋甜!是日靓汤(2碗)系粟米粉葛鸡汤🌽几足料!见到隔离枱碗汤🍵有只大鸡比系碗汤到😳饮品(2杯)一杯热咖啡同一杯冻柠乐(特饮不用加钱)食得好饱又好满足🤤食完揾下google发现哩间店北角同长沙湾都有分店👍🏻下次可以encore🥳
二人套餐($198):
太子鹅油捞面(2碗)
盐焗手撕鸡(半只)
🐔鸡肉嫩滑而量足 咸味适中😋仲有满满芝麻放面 送饭一流💪🏻
冬菇酱皇猪手(例牌)
麻辣鸡肾及酸辣云耳
菜芯(油菜)
应该系用煮面水黎煮菜🌱菜芯够淋甜!
是日靓汤(2碗)
饮品(2杯)
一杯热咖啡同一杯冻柠乐(特饮不用加钱)