2021-10-31 945 浏览
自从开咗屯马线,就多咗去新蒲岗食饭啦!特别呢区好多小店,好有人情味🥰 今次呢间舖头又泰式又粤式咁,仲有酸菜鱼食,都几特别🤣白汤酸菜鱼一至二人份$138呢到有酸菜鱼,水煮鱼同烤鱼!朋友唔食得辣,我哋拣咗酸菜鱼,讲真平时食开辣,真系未试过完全唔辣嘅酸菜鱼😂 由于冇叫辣,鱼肉嘅鲜味更加突出,花椒嘅麻香惹味,偷偷地饮咗好多啖汤🤣🤣🤣潮州蚝饼$88每次去开啲传统潮式餐厅都必食🤤 蚝饼炸得超香脆,点埋鱼露食,咸咸香香🥰潮州小炒王$90最有惊喜之作!韭菜花好嫩,仲有咸肉鱿鱼虾干同埋果仁,食落好惹味,忍唔住一啖接一啖咁夹入口🤤 怪唔得啲人咁钟意食住小炒王饮啤酒同倾偈🤣🤣烧茄子$32 烧牛舌$18呢度仲有啲串烧同烧物,食开日式嘅当然冇得比较啦🙊 串烧落咗孜然粉,仲可以按口味拣唔同嘅辣度👍🏻龙眼冰/椰汁冰$20饮品方面比较多泰式元素🤣 由于呢度系用手机落单,个介面连特饮都可以拣少甜🤣 咁饮落的确唔系太甜㖞🤣👍🏻最后埋单嘅时候发现点解平咗嘅?原来店员话八点前埋单有八折,八点后埋单都有九折!劲抵🙊🤩🤩🤩

白汤酸菜鱼一至二人份$138

潮州蚝饼$88