2020-10-23
今日同老婆2个拍拖行街街,顺度食埋晚饭先返去,终于有机会食我想食既川菜啦😋因为老婆唔太食得辣,好彩有些菜式可以选择辣度,简d唔辣同小辣既菜式同老婆一齐食。我地就叫左凉拌皮蛋,川式回锅肉,酸汤肥牛,椒盐鲜鱿,招牌炸馒头,同埋$1口水鸡,原来十月份既星期一同三既晚市,只要LIKE佢地既FB,例牌口水鸡就有$1特价,好抵食呀!我地咁岩撞正星期一,当然要试埋啦!食物好快就陆续送到,上菜速度都好快,凉拌皮蛋,冻冻地,少少辣,够晒好开胃$1口水鸡,味道够麻够辣,鸡肉唔老又滑身,唔错!川式回锅肉,味道够浓够惹味,配搭蔬菜一齐食,肥而不腻,可惜冇叫到饭。酸汤肥牛,老婆最爱,酸酸辣辣,肥牛唔老,金菇同芽菜够爽口!椒盐鲜鱿,味道正常。招牌炸馒头,新鲜即炸,要等,馒头外脆内松软,配合炼奶,一绝!总体,食物份量大,下次可以叫多2个朋友一齐黎食,试埋其他𩠌,坐位好阔落,坐得好舒服,环境干净,价钱唔贵,抵食!
食物好快就陆续送到,上菜速度都好快,
凉拌皮蛋,冻冻地,少少辣,够晒好开胃
$1口水鸡,味道够麻够辣,鸡肉唔老又滑身,唔错!
酸汤肥牛,老婆最爱,酸酸辣辣,肥牛唔老,金菇同芽菜够爽口!
椒盐鲜鱿,味道正常。