今日收工有老公接放工,返工开会开咗几个钟连晏昼都冇得食。一收工立即同老公喺公司附近食嘢。点知俾我地发现左红磡广场地库有一间餐厅,金拇指米线🍜。老公最钟意食米线,所以立即就话要去食下。开头见到个名以为铺头主要系食米线,冇其他野食。点知落到去见到个餐牌,真系哗一声。食物款式种类劲多,有健康菜饭,咖哩,铁板扒餐,炒粉面饭,下午茶,米线,咩都有你食。即刻坐低睇吓食乜好,老公最尾转呔叫咗个纽西兰牛扒铁板餐,下午茶时段$53咋。好抵食。我仲留意到原来佢哋下午茶系去到6:30 㗎。到食饭嘅朋友可以当埋晚餐咁食真系抵到加零一。老公话个牛扒淋身,都唔错。而我就叫咗重庆酸辣肉碎汤米线。我叫咗BB辣,真系唔多辣。而佢可以加配嘅𩠌都唔系贵,肥牛/猪扒/鸡扒/猪颈肉/都系加$8咋。超级肚饿嘅我,叫晒呢几款,再加墨鱼丸鱼蛋猪肠。食到捧住个肚走丫!👍🏻猪肠系超级好味,大大嚿但系又洗得好干净,加上佢用咗秘制嘅酱汁整,认真要试吓。👍🏻肥牛份量都唔少,潮州鱼蛋墨鱼丸系我最爱👍🏻猪颈肉鸡扒同猪扒热辣辣, 相信系即炸的,炸嘅时间啱啱好,皮脆肉嫩。喺红磡广场地库可以揾到呢间嘢食,虽然餐厅平民化,似做开街坊生意,但系食物一啲都唔

👍🏻肥牛份量都唔少,潮州鱼蛋墨鱼丸系我最爱

喺红磡广场地库可以揾到呢间嘢食,虽然餐厅平民化,似做开街坊生意,但系食物一啲都唔马虎求其。

而佢嘅餐厅系开放式,系地库嘅露天广场度。坐系度食野感觉好阔落,但系商场人流唔算多,所以食得好舒服。老公话下次放工可以再黎食完晚饭先返屋企㖞,咁就饭都唔使煮🤷🏻‍♀️
  • 猪肠