2020-10-25
今次去到元朗食西餐,原来呢个地方附近都有好多好嘢食!而且距离yoho只系几分钟嘅路程!今次我哋就揾咗间小店去试吓啦!呢间小店环境细细地感觉好温馨,餐牌相片有好多选择,平均百零蚊就有一个主菜加汤、蒜蓉包、饮品。都几多嘢拣,食扒、意粉、意大利饭等等都有。汤我哋就各自拣咗一个蘑菇汤同一个南瓜汤。蘑菇汤好香蘑菇味,唔会太咸亦都唔会太假,口感都食到有少少蘑菇粒,值得一赞。而我就比较钟意南瓜汤,因为个口感好creamy,而且个南瓜都好甜,如果再大份啲就好啦。至于蒜蓉包都好有诚意,上边有好厚嘅蒜蓉。而且食落好松软,拍得住某大薄饼店嘅蒜蓉包!主菜我哋叫咗个猪仔骨配意粉,一上菜就发现佢比我想像中大份好多,两个人食就真系太多啦,佢都烧得啱啱好,唔会好硬。至于个意粉都几有惊喜,通常呢啲跟餐意粉都系白烚好干,但佢系有用橄榄油炒过。睇得出落过心机!另一个系杂扒配薯条。杂扒有鸡扒羊架牛肩胛煎蛋纽伦堡香肠。超级丰富。啲薯条上到嚟仲系热㗎!至于扒就好多唔同嘅选择,啱晒啲食肉兽!另外仲叫咗个Buffalo wings! 50几蚊六只大大只!而且啱啱炸好,味道好惹味!值得一试!饮品方面我哋就冇特别叫佢既特饮啦!我哋叫咗一
饮品方面我哋就冇特别叫佢既特饮啦!我哋叫咗一杯冻柠茶同一杯冻朱古力。冻柠茶个茶底都唔错,有茶味!至于杯朱古力都好香浓!
总括嚟讲成间餐厅,系好抵食同埋可以食到一个好完整嘅dinner! 两个餐加小食都系三百几蚊!好多细节位睇得出佢哋好摆心机落去做!系一间可以再试嘅餐厅。