2020-12-18
圣诞节将至, 同家人去海港城睇灯饰同夜景。睇完灯饰, 见一幻个得一赏二套餐仲未完, 于是决定一齐同父母去食日本拉面, 咁抵! 妈妈应该唔会哦我啦! 星期五既尖沙咀本身都比较多人, 而一幻亦不在话下。所以我同老公先行去排队, 等爸妈可以影下夜景, 行下, 唔驶一齐企咁耐。去到见到人龙都唔少, 排左差不多30 分钟先有位。除左得一赏二套餐, 外卖亦都有折。得一赏二呢个套餐真系好抵! 包2 碗面, 6 只锅贴同2 杯饮品 (只限汽水)今次我地仲试埋虾味饭团。套餐正价加10%服务费, 再减返$148。面种类: 仲有饭同其他小食。饮品选择如下:首先到左锅贴先, 皮唔够脆, 有D 失望。虾味饭团好好味呀! 饭团充满住虾汤汁既味道, 每一粒都系虾汤味!暖暖的, 包埋个脆脆紫菜, 好好味!而且个饭团好大个! 只系$20, 好抵食!!! 今次我同老公都不约而同叫左特浓虾汁叉烧拌面虾汁浓, 叉烧淋, 流心旦味道各方面都合乎水准不过可能已经食左几次, 感觉味道冇第一/二次时食咁惊喜。
去到见到人龙都唔少, 排左差不多30 分钟先有位。
除左得一赏二套餐, 外卖亦都有折。
套餐正价加10%服务费, 再减返$148。
面种类:
仲有饭同其他小食。
饮品选择如下:
首先到左锅贴先, 皮唔够脆, 有D 失望。
虾味饭团
好好味呀! 饭团充满住虾汤汁既味道, 每一粒都系虾汤味!
暖暖的, 包埋个脆脆紫菜, 好好味!
而且个饭团好大个!
只系$20, 好抵食!!!
今次我同老公都不约而同叫左特浓虾汁叉烧拌面
虾汁浓, 叉烧淋, 流心旦味道各方面都合乎水准
不过可能已经食左几次, 感觉味道冇第一/二次时食咁惊喜。