2016-02-13
炸芝士丸 $28.第一次食哩间位筲箕湾装修好日式既拉面店 仲有得自己拣选汤底面质👍🏻 本身好似冇乜人好惊有伏 不过夜d就坐满人个心都定d❗️个小食我觉得仲好食过拉面😂.本身想叫芝士年糕 但见到有新野拣当然要试下😂 新鲜热辣送上既芝士脆超级脆口 d油仲索得好好 唔会话油淋淋😌 咬落去每一啖都有好浓既芝士味 芝士系浆状 虽然冇拉丝效果 但第一次食我系几满意❗️仲有紫菜附送 口感同味道即时提升😎.唔好以为剩系得个几粒丸 其实仲有沙律系底 即刻觉得健康左😂 $28都几抵食啦 .豚骨浓汤拉面 $76.识食一定试左个最普通既拉面见真章先❗️类似豚王 有menu纸俾人拣选要咩款既心水拉面👍🏻 其实我都几中意咁既模式食拉面.叫左个浓郁汤底果然够浓郁 够豚骨味 但我觉得浓在汤底够杰 所以拉面都可以沾满d汤再sir入口 👍🏻 配料有紫菜 好多葱 木耳同两块豚肉👣 抵赞既竟然有紫菜附上 因为食过好多地方系要加钱👎🏻所以我要赞哩样.至于面质同豚肉我觉得略为逊色❗️旧肉感觉好普通 较为肥左少少 咬落后系够淋但我觉得麻麻地😐至于面唔系幼面质地 有d似面屋x藏既面质但幼身版 本人较为喜爱幼面所以给予普通评价😕哩只面质既坏处
唔好以为剩系得个几粒丸 其实仲有沙律系底 即刻觉得健康左😂 $28都几抵食啦 . 豚骨浓汤拉面 $76
至于面质同豚肉我觉得略为逊色❗️旧肉感觉好普通 较为肥左少少 咬落后系够淋但我觉得麻麻地😐至于面唔系幼面质地 有d似面屋x藏既面质但幼身版 本人较为喜爱幼面所以给予普通评价😕哩只面质既坏处系会好快淋 所以记住叫硬身❗️
此外其实份量都几多 我第一次食拉面食饱左 所以都几抵食既 但有进步空间👍🏻