2023-03-28
对上一次食呢种港式好似细个食韩烧咁既烧烤都唔知系几耐之前。宜家既价钱都唔系之前既价钱,不过当然宜家嘅野食亦都比以前食既丰富得多。同埋以前食呢啲烧烤一定要出市区,但宜家连大埔都有得食,方便我地呢d住新界大东北既人。同埋呢间校长烧肉都几出名,但系一路都冇试过,今晚终于可以试下啦。佢既装修都有d style,话明校长烧肉,都有少少好似学校咁既风格,同时又放左d等身大既卡通同Figure做装饰品。餐厅座位都唔算少,同埋睇落地方都算干净。野食同埋饮品既选择好多,而得意嘅系除咗可以烧肉,仲有日本野即系刺身寿司果d,另外仲有熟食,同埋仲有边炉可以打。烧烤同边炉料都各自有起码廿款野食😆😆😆同一款肉类都有几只味,蒜蓉、咖喱、土匪同埋香草咖喱鸡软骨、咖喱鸡排同香草鱼柳都唔错,唔辣但又香咖喱味。烧叉烧都几得意,不过比较容易㶶。香草肠望落系平野,但又比想像中好食。日本野都唔错👍🏻👍🏻👍🏻除左刺身有三文鱼、带子、剑鱼腩同希灵鱼等等仲有火炙三文鱼同玉子寿司果d,味道都几好我自己最钟意火炙三文鱼寿司,好好食🤤食完日本嘢同埋烧肉之后已经好饱,同埋一路烧肉一路就想拎野饮,而佢地野饮既选择亦都好多😍😍😍除左罐装包装,仲有
烧烤同边炉料都各自有起码廿款野食😆😆😆
同一款肉类都有几只味,蒜蓉、咖喱、土匪同埋香草
日本野都唔错👍🏻👍🏻👍🏻
除左刺身有三文鱼、带子、剑鱼腩同希灵鱼等等
仲有火炙三文鱼同玉子寿司果d,味道都几好
我自己最钟意火炙三文鱼寿司,好好食🤤
除左罐装包装,仲有茶包果茶同埋清酒梅酒嘉士伯
见到好多食客都冲花茶饮,呢个安排系几好!
佢哋既边炉料都好多选择
真系眼花撩乱😍😍😍
因为仲要留位试下d甜品。除左奶冻、雪糕同雪条,仲有d refreshing d既蒟蒻啫喱,仲可以自己加椰果同生果。
除左野食质素都唔错,我欣赏佢地喺炉上面系铺咗一层好似牛油纸咁嘅烧烤纸👍🏻👍🏻
呢个idea我觉得非常好🥰🥰
一黎冇咁易烧㶶痴底
二黎d野食又唔会咁易痴住d黑点
同埋个炉既传热又唔会点受影响,烧得好舒服😌
Overall黎讲,宜家出街食饭都唔平,呢个价钱有咁多野食,仲有咁多花款,味道亦都唔错❤️❤️
我觉得无论咁岩想烧烤定成班人黎食,都真系唔错既选择👍🏻