2017-08-23 110 浏览
我地平时都钟意去九龙城食泰国菜,但唔会食死一间今次见到呢间倪姐好光猛又干净,我地系门口望左menu见价钱ok就决定食,而紧要系唔使等位一打开menu 见到有两款特价,糯米酿鸡翼&咖喱蟹,价钱几抵,不过老公话唔想食蟹,所以今次试左糯米酿鸡翼先跟住仲叫左猪肉生菜包,虾饼拼鱼饼,泰式猪手饭,同埋柠檬菠萝沙冰跟住俾我留意到,原来食满$300可以$1换指定食物,每款都好啱我口味,星期一既优惠系最抵㖞,可惜系星期一至五先有,下次揾个平日黎食先得坐左阵,猪手饭好快黎到,猪手饭配埋卤水蛋同酸菜,够晒地道见猪手卤得咁深色,就知卤得好入味,质感软腍猪手仲一条猪毛都无,清得好干净,配埋个特制泰式辣汁用黎点猪手食,好够辣好刺激生菜包可以有鸡牛猪拣,我地拣左猪肉,份量好多,猪肉碎混合香料一齐炒,炒得好香,辣度适中,好开胃虾饼拼鱼饼,双并冇咁单调虾饼炸得好松脆,唔会油笠笠鱼饼老实讲变化唔会太大,度度都差唔多糯米酿鸡翼,酿得超饱满,但我好好奇鸡翼点解唔会爆鸡翼炸得几脆,唔会过硬,加上甜甜地,少少黏牙既糯米,口感几得意饮品方面,杯柠檬菠萝沙冰,沙杯打得幼细,都饮到柠檬&菠萝味,不过甜左少少最后,竟然送甜品俾我地食,系
我地平时都钟意去九龙城食泰国菜,但唔会食死一间

坐左阵,猪手饭好快黎到,猪手饭配埋卤水蛋同酸菜,够晒地道
见猪手卤得咁深色,就知卤得好入味,质感软腍
泰式卤水猪手饭

猪肉碎生菜包

虾饼拼鱼饼,双并冇咁单调
虾饼炸得好松脆,唔会油笠笠
鱼饼老实讲变化唔会太大,度度都差唔多
炸虾饼拼炸鱼饼

糯米酿鸡翼,酿得超饱满,但我好好奇鸡翼点解唔会爆
糯米酿鸡翼

柠檬菠萝沙冰

最后,竟然送甜品俾我地食,系我食过既泰国菜之中,呢次系第一次有送甜品,亦系我第一次食到粟米版既西米露,味道系ok既
泰式卤水猪手饭
猪肉碎生菜包