2018-03-06
🐰专业感想🍜03 Jan 2018💮//伊台风//💰88点解会有只半蛋既原因系 午餐时段会送半份配菜 (有得拣叉烧添) 而且叫左小面分量所以再送半份 一共送一只蛋|| #sss_荃湾 ||汤底: 🌕🌕🌕🌑🌑好浓稠既番茄汤仲切埋一片片🍅落去成个感觉即刻好健康🤤佢仲包括鱼介粉 不过觉得沟太多会有小小浓 重口味 但okay既👍🏻||叉烧: 🌕🌕🌕🌑🌑份量有2大块 同几厚 食唔晒 对我黎讲有点儿多左 味道okay 唔会太咸 比较软身易入口 唔错||面质: 🌕🌕🌕🌑🌑软绵绵 滑身 小小曲 冇特别问题 可以拣面既分量 我拣左小||🥚⭕️ 唔洗讲都见到系做得唔错👍🏻💡储够3张收据会送一只糖心蛋🦉业余食评🍜10 Oct 2017👌🏻//骨胶原捞面//💰78拉面大家成日见 沾面都听得多啦 咁拉面铺既捞面又试过未呢? 拉面台风呢款骨胶原捞面就系香港少数既日式”捞面” //|| #sss_荃湾 ||汤底: (无) 🌕🌕🌗🌑🌑 酱料汤底就冇啦 但都唔会要人干哽既 系𩠌同面既最底下其实系有酱料 分量唔多但系需要捞均成碗面 所以相当咸//叉烧: 🌕🌕🌕🌗🌑 (只限嗜瘦叉)呢度啲叉烧 特色就系相当瘦且分量好多。同拉面
//伊台风//💰88
💡储够3张收据会送一只糖心蛋
//骨胶原捞面//💰78
|| #sss_荃湾 ||
汤底: (无) 🌕🌕🌗🌑🌑 酱料
叉烧: 🌕🌕🌕🌗🌑 (只限嗜瘦叉)
呢度啲叉烧 特色就系相当瘦且分量好多。同拉面既分别系 捞面所用既叉烧系已经切成细块并且系冻既
面质: 🌕🌕🌕🌕🌑
呢度既面系粗曲面 吸汤/汁程度较低可能因为造面既过程加水率高 食到最后软硬度唔会有任何明显改变因此有别于其他拉面铺 吸水而变软既问题 可以放心拣选面既软硬度
💡值得一提既系捞面上面既𩠌包括叉烧 生菜 骨胶原(芽菜额外加)及等 都系冻 夏天食都别有一番风味