2020-11-22 124 浏览
两星期前已经想试吓呢条街既日本餐厅,今日都系决定唔到食拉面抑或食便当,食拉面果间有几个人排紧,呢间无人排,决定食便当。装修几简约,原来都几多位,因为餐厅入面都仲有枱既。一坐低就先送上一杯热茶,贴心。我入来之前系想食鳗鱼饭便当既,但最后拣左吉列猪扒,因为便当入面有个「可乐饼」!超正。除左一个便当外,有碗面豉汤,送埋饮品(乌龙茶或汽水)。面豉汤其实好正,真材实料,唔会只见到水,好饮,饮晒。到个便当到!哗!咁多饭,肯定食唔晒。吉列猪扒卖相很好,真系新鲜炸,好热。皮好趣、猪扒好霖,而且仍然好 juicy,正。稍嫌觉得D油多左D。一小块既玉子系好好既安排。而且有一格载左D薯仔咖喱汁,送饭一流。最后,要食我十分期待既可乐饼!真系好好食!十分满意。对我来讲,份量太大,食唔晒,我好想食埋D饭,饭面加左的芝麻同鲣鱼碎,食落好香。仲有仲有,生姜!味道刚刚好,食饱饱食返几片生姜帮助消化。唔觉唔觉,食左两碟仔添 不过,系日本吉列猪扒通常会棷菜沙律任食,如果可以有棷菜沙律就好啦,唔驶任食都得。最后埋单,系收$68,午市无加一,抵食!

除左一个便当外,有碗面豉汤,送埋饮品(乌龙茶或汽水)。

面豉汤其实好正,真材实料,唔会只见到水,好饮,饮晒。

最后,要食我十分期待既可乐饼!真系好好食!十分满意。

最后埋单,系收$68,午市无加一,抵食!
2020-11-22