2022-09-27 31 浏览
今天来大围云叠花园探望一个朋友 ,朋友话呢度有间食日本菜嘅餐厅,她说水准不错,于是就跟他一起去品尝。这间餐厅叫做[猪屋日本料理],哗!唔通净系食猪嘅,真系几有趣㖞! 哦!原来唔系,佢一间有许多日本美食嘅餐厅,唔系净系食猪嘅,哈!哈!哈 !我哋点咗个[名古屋便当], 佢有蒲烧鳗鱼, 鳗鱼好大块,无骨好好食。日式炸嫩鸡, 炸鸡有两件, 好嫩,好juice, 味道不错。日式圆葱鱼饼一件,鱼饼好有鱼味,好弹牙,好有口感。 味付螺肉味道不错,加埋咖哩饭一起吃,真是一个绝配。 天妇罗大虾,有四件大虾,虾非常 脆口,佢嘅浆粉不太厚,食起嚟恰到好处。 樱花虾日式炒杂菜,樱花虾很鲜味,跟杂菜一起炒,把菜的甜味带了出来,非常清新,有营养。在日本餐厅,一定要食寿司,我推介大家食酱烧三文鱼寿司,佢啲寿司饭很好吃,新鲜嘅三文鱼,加上烧汁,把三文鱼的香味烧出,令到寿司嘅味道恰到好处 ,几ok呀!这间猪屋日本料理真系不错,下次一定会再来。

我哋点咗个[名古屋便当],

佢有蒲烧鳗鱼, 鳗鱼好大块,无骨好好食。
日式圆葱鱼饼一件,鱼饼好有鱼味,好弹牙,好有口感。
味付螺肉味道不错,加埋咖哩饭一起吃,真是一个绝配。

这间猪屋日本料理真系不错,下次一定会再来。

2022-09-23