2018-10-17 253 浏览
今日假期晨早流流比阿妈捉落街食早餐,真系眼都未开😅 阿妈话好耐冇食过吉野家, 都好啦,好耐冇食过牛肉饭。黄埔呢间吉野家,装修都几干净企理,不过收银处一路都系得一个店员落柯打收钱整野饮包外卖,搅到买餐都有排等🤦🏼‍♀️好心佢应该请多个人啦,做𠮶个都真系好辛苦。讲返野食,见佢电子餐牌既选择都好多,除左牛肉鸡肉饭面都仲有好多西式早餐🥣。不过都系细牛肉饭呢啲最抵食、22蚊个餐。炸鱼柳多士𠮶啲就要30蚊起跳。野菜牛肉饭不嬲都系我嘅心水选择,吉野家整嘅肥牛果汁系几好食嘅。虽然今日啲牛肉略为煮得耐左有啲鞋,但系份量真系好多,亦都落咗好多洋葱,所以个汁够香。野菜种类够多,不过啲四季豆又系煮得过熟,所以食完有啲渣。我试埋阿妈嘅海苔粟米牛肉饭,估唔到呢个更加好食,因为粟米煮到林林地又够甜,配个牛肉汁好夹。便埋餐肉绿茶🍵两个餐都系43蚊,比起其他连锁店既早餐我觉得相对抵食好多啦。🤗
今日假期晨早流流比阿妈捉落街食早餐,真系眼都未开😅
阿妈话好耐冇食过吉野家, 都好啦,好耐冇食过牛肉饭。

野菜牛肉饭(细)

栗米海苔牛肉饭

2018-10-17
$22 (早餐)
栗米海苔牛肉饭