2017-05-14 728 浏览
帮衬靠得住通常都系夜晚时间, 点个精选套餐, 粥面配小食系最常拣嘅配搭.  咁啱今次晨早10点多就嚟到新都城, 先发现到靠得住嘅早餐系咁抵食😍😍点咗两份粥配小食 - 混酱肠粉、银芽炒面 🙂 之前点精选套餐已经食过肠粉滑滑溜, 混集甜辣花生三酱再加白芝麻, 系合格嘅一碟肠粉.至于炒面就第一次试, 呢碟港式炒面又几有惊喜, 炒得够干爽, 唔会觉得成口油 👍🏻早餐粥有6款选择, 我就拣咗鱼片碎牛粥, 碎牛都几多.  粥配一碟小食都唔驶$30, 都真系几抵食!!觉得唔够喉, 两条友每人食一碗粥加一碟小食都仲要加条咸肉粽 😆无计, 呢间嘅粽真系几好食! 拆开睇睇呢只粽入面有啲咩先~ 主要系蛋黄、咸肉同绿豆蓉, 绿豆蓉同蛋黄香系我钟意食靠得住呢只镇店之粽嘅原因,  至于咸肉系用上瘦肉唔太油, 又好啱我口味😋

$40 (早餐)