2021-03-05 74 浏览
屋企附近又开新餐厅啦!我梗系唔执输,又去试新嘢啦!呢间餐厅叫「苏山鸡饭」,净系睇个名就知应该系出名食鸡,一于去试一试!晚市套餐,都真系几平,我地叫咗个套餐「狮城芽菜走地鸡饭」配「轻怡新加坡白胡椒肉骨茶」,都只系$78,绝对系街坊价!味道方面,只鸡的确系几好食!入口好滑溜,肉质够晒幼嫩!估唔到走地鸡完来可以咁好食!仲有看似系配角嘅芽菜,其实最有惊喜,超级爽甜多汁,𩠌饭真系一流!同埋大家一定要食油饭,佢碗油饭真系粒粒都充满油香!好够味,好正!至于跟餐配嘅「轻怡新加坡白胡椒肉骨茶」,味道都好有惊喜!唔会好似平时饮开的只有药材味,你会饮到白胡椒味道中带点药材味,两者嘅味道估唔到又几夹,几新颖!一个饭又点够满足我地两个,食星马菜一定要食咖央多,两个字形容「邪恶」!满满既咖央酱,大大块鲜牛油,仲有烘到好香脆既面包,好满足啊!继续食,唔好比佢停!仲有小食孖宝,春卷+鱼饼!跟餐加$22就有啦!之后我地仲叫埋「马拉盏炒椰菜苗」,呢个马拉盏劲惹味!就算唔食得辣都食到,又唔会过咸,咁搞法真系整多碗饭都得!最后整埋枝樽仔奶茶,真系满足到极点!呢间我绝对会再Encore,因为我仲想试埋海南鸡,任务

狮城芽菜走地鸡饭

咖央多

小食孖宝
马拉盏炒椰菜苗
樽仔奶茶

最后整埋枝樽仔奶茶,真系满足到极点!
呢间我绝对会再Encore,因为我仲想试埋海南鸡,任务未完成😂

2021-03-04
狮城芽菜走地鸡饭