2022-07-16
苏山鸡饭 🐥芽菜走地鸡饭配白胡椒肉骨茶($90)芽菜走地鸡饭配咗三款酱同一碗油饭,油饭有口感同时好香口,而走地鸡都几爽口滑嫩👍🏻白胡椒肉骨茶饮落好重白胡椒味,但又唔会太咸,汤入面有两旧肉骨同豆腐卜,易入口同时暖暖身子几正🍲轻怡拼盆(+$35)晚餐精选可以加配好几款小食/小菜,我哋就拣咗轻怡拼盆,包咗虾春卷、鱼饼、卤蛋、同鸡翼尖🍗鱼饼同虾春卷整得好好味,影完相食仲系脆卜卜🔥星洲龙虾叻沙掺掺配鲜油咖央多士($128)星洲龙虾叻沙掺掺真系有一大只龙虾系面🦞,好吸引🤩汤底好浓郁叻沙味,而面底系幼米粉、油面两捞,另外仲有鱼片、豆腐卜、白鱼蛋、鸡蛋同埋XO酱,整体口感丰富得黎,亦都好惹味🤤鲜油咖央多一睇就feel到佢层牛油好厚🧈热辣辣嘅多士加埋半溶化嘅牛油真系冇得输💯雪糕薄荷咖啡/雪糕班兰奶茶(各+$12)大推雪糕薄荷咖啡☕️两者好match,有薄荷味🌿同时咖啡亦都好香滑,唔会太甜,值得加一试🙌🏻 班兰奶茶就冇咁惊喜,班兰味同奶茶味都夹,但班兰味捞落唔算好出,偏温和一啲,整体都唔错🧋
芽菜走地鸡饭配白胡椒肉骨茶($90)
轻怡拼盆(+$35)
星洲龙虾叻沙掺掺配鲜油咖央多士($128)
雪糕薄荷咖啡/雪糕班兰奶茶(各+$12)