餐厅: 皇室冰廳
资讯:

2020-09-16 61 浏览
几经辛苦等到放宽限聚,终于可以出街食饭~想平平哋食下啲家庭小菜,就嚟到呢间皇室冰厅。佢星期一至六都有特价A-E餐,有小菜或者碟头饭,由$59-68,有白饭同埋例汤仲连埋嘢饮,好鬼抵食!例汤系鸡脚眉豆花生汤另外仲有一个晚饭小菜餐牌,款式会比较多,全部都系60几蚊嘅套餐。我叫咗一个招牌椒盐蒜香猪扒$62,不愧为佢嘅招牌菜,肉质比较松软,但系又唔会淋啤啤冇晒口感,而且好入味~唔系一般茶餐厅嘅猪扒嘅水平!另一个𩠌叫咗招牌叉烧珍珠带子炒滑蛋$65(冇叉烧改咗做虾仁),个炒蛋够滑溜,火喉唔错,保留左啲蛋汁够Juicy!饮品方面叫咗两杯特饮(加$8),Oreo特浓阿华田,呢杯真系必饮,极邪恶~另外一杯雪山特浓朱古力上面系一层cream,味道好似唂咕,系好甜的~

例汤系鸡脚眉豆花生汤

2020-09-16