夜晚屋企唔煮饭,梗系去揾野食医肚,深水埗虽然多野食,但大部分都食晒,又唔想太贵,突然醒起有间抵食泰国菜好耐无食,就决定同屋企人一齐去食💪🏽来到小泰豆,就算夜晚都只系大概50-60一个餐,包野饮,质素都几好,又系抵食之选👍🏻必食推介就系呢个泰式辣椒炒肉碎煎蛋饭,基本上我每次来食都系叫佢,最紧要系肉碎同个汁好夹,辣辣地好野味,不过我就唔中意太多香草,会逐条逐条夹返出来😂煎蛋都好靓,点缀左个饭不少。另外屋企人又叫左个喇沙金边粉,不过佢就嫌个汤底唔够香,都系𠮶句,应该要加多啲椰奶令件事似返东南亚feel,呢个都系香港既各国餐厅通病,为左配合香港人口味有时候系忘记左𠮶个国家菜既特色,系要改善下。菜呢啲都系例牌,营养均衡必选,只需$20一碟!临走𠮶阵见到成枱泰国人样既人响到开餐,可能都几岩佢地口味😂小店加油💪🏽

菜呢啲都系例牌,营养均衡必选,只需$20一碟!

2019-09-03