2022-01-04 78 浏览
朋友话想去新城市广场影相行下街🙆‍♀️同佢行咗几个钟就去食晚饭!我哋经过天天海南鸡饭见到好长人龙排紧队!同埋见到餐厅有个期间限定(暖笠笠二人套餐)好吸引所以决定喺度食晚餐🙈排咗15分钟左右就轮到我哋入座!我们即刻叫咗个二人套餐先因为惊冇晒😂花胶太史蛇羹🌟我哋第一次食蛇羹紧张又期待🤣估唔到咁好食有啲惊艳!首先真系好足料👍有花胶,肉丝,冬菇,蛇肉等等味道好鲜甜加埋脆片食口感一流😋其实系高级版碗仔翅味道差唔多!蟹粉豆苗🌟蟹膏咸香十足加入一丝丝蟹肉味道出色😋而且豆苗鲜嫩可口好正!正宗海南鸡🌟主角来了!鸡肉味浓郁而且好嫩滑值得一赞系无骨方便食用👍酱汁有三种酸辣,黑酱油,蒜泥!希望下次可以试埋个油饭😍蛇王芬生炒糯米饭🌟糯米饭软硬适中香味俱全味道不错!最钟意烟烟韧韧嘅口感!桃胶菊花桂花雪梨茶🌟菊花味道较为突出而且好足料!黑糖三枣桂圆姜母茶🌟甜到刚好姜味浓郁好适合女生!

花胶太史蛇羹

花胶太史蛇羹🌟
蟹粉豆苗

蟹粉豆苗🌟
蟹膏咸香十足加入一丝丝蟹肉味道出色😋而且豆苗鲜嫩可口好正!
正宗海南鸡

正宗海南鸡🌟
蛇王芬生炒糯米饭

蛇王芬生炒糯米饭🌟
糯米饭软硬适中香味俱全味道不错!最钟意烟烟韧韧嘅口感!

桃胶菊花桂花雪梨茶🌟菊花味道较为突出而且好足料!
黑糖三枣桂圆姜母茶🌟甜到刚好姜味浓郁好适合女生!

花胶太史蛇羹
蟹粉豆苗