2020-11-22
今日去左中环睇置地广场新摆嘅熊熊装饰,揾到呢间十二味有川菜食,听过人讲要试一间川菜餐厅有无质素就系睇下佢唔辣嘅嘢好唔好食,咁岩今日朋友唔食得辣嘢,我地就叫晒唔辣嘅菜,一于试下会唔会唔辣就唔好食!秘制酱香锅($38)+鸡软骨($48)+牛柏叶($38)+牛舌($48)+宽粉($28)+木耳($28):呢个锅重有得简辣嘅,都系捞果个酱嘅分别。呢个酱重好贴心有得简走我最受不了嘅芫茜,重可以简走花生同埋黄豆,最正系可以简少盐,黎到真系唔咸,更能够食到食物嘅味道。其实样样都好好味,我最中意系鸡软骨!同埋真系好大兜,我地都食唔晒。大盆花菜($98):呢样系用椰菜花炒猪肉,炒得好香,椰菜花唔会好稔,重有咬口嘅,呢味唔错!同埋都真系几大盆,我地又系食唔晒。桂花冰酿($28):整得好清香,亦唔会好漏同太甜,朋友们好中意!热情果梳打($28):一黎到真系哇出黎,真系超大杯,如果系食辣嘢真系岩晒,够大杯可以解辣,亦都系唔会好甜,抵赞!另外最抵赞嘅系佢用手机落单,减少出错嘅机会,中意加单就可以嘟个QR code落单,唔洗次次都叫侍应咁麻烦。