2024-10-02
放工又同妈妈揾食,去咗荃湾食呢间odelice 呢间法国菜,佢定期出仼食青口,我超钟意 😍而依家,佢有个几抵食dinner set (538/2人)有两个 starter or dessert, 两个main 我地要左香煎带子 带子啱啱好,两边有焦香,而肉质唔会overcook 👍🏻👍🏻 配埋个忌廉汁 有啲咸香味又有带子鲜味,不过多返几只会更开心 (发紧梦🤪)原只烤龙虾 芥末荷兰酱汁个汁系重点💯💯 一啲都唔漏龙虾肉弹牙,都好多膏 🤤🤤 不过如果大只啲就会再加分啦另外一个贴心位:蟹钳已经拆咗大部份壳 🫶🏻 劲易食得到阿根廷安格斯肉眼牛扒 牛扒都几乎每次食西餐我必叫嘅嘢,讲吓啲配菜先,薯条粗薯👍🏻👍🏻仲要份量好多 (多到食唔晒) 至于牛扒呢,意想不到好食,面头有炭香味,入面熟左少少,不过肉味浓,又未柴 系好食既甜品呢,今次叫咗个芒果红莓酱可丽饼 配椰子雪糕 🤔🤔我觉得 我都系钟意食火焰橙酒可丽饼 多啲 😆而饮品 7点前仲有happy hour 😍 其实一杯单价都唔贵,仲有埋优惠 真系无得弹💯
呢间法国菜,佢定期出仼食青口,我超钟意 😍
而依家,佢有个几抵食dinner set (538/2人)
我地要左香煎带子
原只烤龙虾 芥末荷兰酱汁
个汁系重点💯💯 一啲都唔漏
龙虾肉弹牙,都好多膏 🤤🤤 不过如果大只啲就会再加分啦
另外一个贴心位:蟹钳已经拆咗大部份壳 🫶🏻 劲易食得到
阿根廷安格斯肉眼牛扒