2021-01-11
由于疫情关系,最近约朋友出嚟,都系食下午茶多,今日去咗元朗Yoho 食泰式下午茶,CP值超高$239/两位重包特式饮品,食物卖相几靓,用两个藤蓝载住,一个载咸点,一个载甜品,打卡啱哂,餐厅环境舒适, 行Modern 泰国风,呢度店员服务好殷勤及有礼貌,呢个下午茶唔错,绝对可以再回头嘅👍。。泰蓝子下午茶:咸点:1️⃣串烧猪颈肉配糯米饭(呢个好食,猪颈肉好爽滑弹牙,烧到刚刚好,配糯米饭好夹)2️⃣银鱼仔柚子沙律 (呢个我喜欢,柚子好甜又多汁,非常清新)3️⃣迷你泰式炸鱼饼汉堡(汉堡包入边夹炸鱼饼,有创意又好味😋)4️⃣泰式虾多士。(呢个我最钟意,因为我好钟意食虾多士)5️⃣扎肉米纸卷(点埋个酸甜汁,非常开胃又好食)6️⃣炭烧河虾。(每位半只,估唔到下午茶都会有炭烧虾食,只虾都唔细只添㖞)甜点:1️⃣泰茶.泰啡奶冻 (呢个好好味,好香泰茶味)2️⃣酥炸斑兰多士伴草莓 (呢个系迷你西多士,但上面有斑兰酱同埋士多啤梨,好有创意)3️⃣迷你芒果芝士蛋糕 (细细件,好香芒果味)4️⃣马卡龙 (其实去开泰国旅行嘅人,都知道泰国做嘅马卡龙系唔差嘅,呢一间绝对有我喺泰国食开嘅水准)饮品:1️⃣香茅茶 (香茅我最爱,呢杯又唔太甜,好饮又清新)2️⃣桂圆莲
。
。泰蓝子下午茶:
咸点:
4️⃣泰式虾多士。(呢个我最钟意,因为我好钟意食虾多士)
5️⃣扎肉米纸卷(点埋个酸甜汁,非常开胃又好食)
甜点:
1️⃣泰茶.泰啡奶冻 (呢个好好味,好香泰茶味)
3️⃣迷你芒果芝士蛋糕 (细细件,好香芒果味)
饮品:
1️⃣香茅茶 (香茅我最爱,呢杯又唔太甜,好饮又清新)
2️⃣桂圆莲子茶 (好香桂圆味又有莲子食)