2023-05-04
难得今次入到马湾唔系烧嘢食或打边炉。咁梗系食我哋最钟意嘅泰国菜啦!朋友话佢哋嘅厨师系泰国人嚟㗎!令我不禁想叫多啲款式😅所以我哋四个人总共叫咗9样嘢食再加饮品,都唔使$800。真心好抵!我哋分别叫咗生菜包、烧猪颈肉、酸辣无骨凤爪、炒咖呖软壳蟹、泰国芽菜炒蛋、泰式虾炒金边粉、椰香黄咖哩、泰芒糯米饭、油酥饼。。。 至于味道方面,我钟意食佢嘅生菜包,因为里面夹杂着好多正宗嘅泰式香料,而且食落辣辣地,生菜够新鲜,配搭清新! 炒咖喱软壳蟹,外卖分开上,所以软壳蟹都好松脆,黄咖喱甜甜哋非常容易入口。 泰芒糯米饭份量亦十足❤️ 但泰国芽菜炒蛋就略为玩家味道,而且得好少炒蛋🫣下次有机会唔会再叫😅总括嚟讲,外卖都可以keep到呢个质素真心不错。下次一于落去堂食先得👍🏻
咁梗系食我哋最钟意嘅泰国菜啦!