2024-05-30 287 浏览
🇹🇭泰国菜系我其中我最钟意食既菜,尼间系我回访多次既泰国菜餐厅💰价钱亲民之余,味道都唔错🔸泰式鲜虾炒金边粉每次食泰国菜必点❣️金边粉份量非常足,口感烟烟韧韧,唔会炒到碎哂,味道酸酸甜甜偏湿润,🦐虾去左壳,食既时候好方便,而且好新鲜,咬落爽口弹牙,虾既鲜味好浓郁🔸青咖哩椰汁鸡配菜都好多,除左鸡肉仲有豆角、圆茄子同红椒,青咖喱酱汁香滑,🥥椰汁味偏重,唔会好辣🔸冬阴公虾汤拣左细size,份量都够四个人饮😆下边有个火助住,个汤保持到热辣辣,加左好多香料去煲,虾好新鲜大只,切开左一半食既时候好方便,虾味好出,酸辣味岩岩好🔸炭烧沙嗲牛串烧出色👍🏻食到有炭火既味道,牛肉好唔会韧同烧到干哂,配埋沙嗲酱正🔸蒜蓉包特登叫黎点青咖哩😋蒜蓉包都几大块,而且烘到好香脆🔸椰汁冰食亲泰国野都会点🥥椰汁味香滑,味道唔太甜

🔸泰式鲜虾炒金边粉

🔸青咖哩椰汁鸡

🔸冬阴公虾汤

🔸炭烧沙嗲牛

🔸蒜蓉包
特登叫黎点青咖哩😋蒜蓉包都几大块,而且烘到好香脆

🔸椰汁冰
食亲泰国野都会点🥥椰汁味香滑,味道唔太甜