2024-01-21
好耐都冇食鱼生饭,今次呢间唔试都由之可,一试会变回头客🤣铺头装横好温馨,一打开铺就见到好多画作餐牌同人手画嘅鱼;灯光以黄色为主调,好有日本商店街餐厅嘅感觉店铺冇鱼生提供,主食只有9款嘅丼饭,价钱唔算贵。🌸一の重丼🌸 $235丼饭包左4片两种澧洲鲜鱼、两片吞拿鱼腩、海胆、葱吞拿鱼腩蓉、牡丹虾、三文鱼籽。所有食材都系即叫即切,全部都好厚身。系香港有时去高级餐厅食海胆、三文鱼籽都会有腥味,但呢间嘅海胆同三文鱼籽都好鲜甜,海胆仲好creamy😆本身以为饭底系纯白饭,但原来系师傅自制嘅醋饭黎,少少酸,中和返鱼生嘅肥腻🌸参の重丼🌸$185丼饭包左2片礼洲鲜鱼、2只甜虾(不过当日甜虾卖晒,师傅转左比赤虾)、两片帆立贝、三文鱼2片、葱花吞拿鱼腩虽然呢款比上款平,不过一样咁好味😋平时唔钟意食带子,因为质地好滑溜溜又腥,但呢间又系好甜好实好好味。赤虾弹弹牙又肥,连个头都唔腥唔苦。另外我地仲单点左两款小食:🌸烧白鳝🌸 $48自己不嬲都唔钟意食鱼(除左蒸斑同刺身珍),但呢款都几好味。男朋友好钟意食鱼,佢一食就哇哇声啦🤣🤣系咁话好好味。🌸萤光鱿鱼冲渍洗🌸$48萤光鱿鱼有6条,食落都好爽口,好岩配酒饮又唔咸。如果
可,一试会变回头客🤣
店铺冇鱼生提供,主食只有9款嘅丼饭,价钱唔算贵。
🌸一の重丼🌸 $235
嘅肥腻
🌸参の重丼🌸$185
另外我地仲单点左两款小食:
🌸烧白鳝🌸 $48
🌸萤光鱿鱼冲渍洗🌸$48
萤光鱿鱼有6条,食落都好爽口,好岩配酒饮又唔咸。如果黎食又饮啤酒一定要叫佢。
大所有定食都包左一份日式汤同一份芝士,两样都好好食😚🌸
同男朋友都好满意呢间,大推👍🏻👍🏻一定会再食过。食过就知点解佢地有咁多回头客,因为真系环境好、服务好、味道好、价钱好😆
评分:9.8/10