2019-01-21
同男朋友黎食越南菜,贪越味皇选择够多,基本上想食咩越南野都有 !影左其中两页menu俾大家参考下,真系睇到花多眼乱XD越式柚子鲜虾沙律$68我其实好怕柚子既甘味,觉得好苦,但男朋友想食就照叫啦!原来沟左越式酱汁食系好好多,酸酸甜甜咁,都几开胃,如果可以俾多少少虾就好啦哈哈越式椒盐软壳蟹$72依个都系男朋友话想食既,我只食左一小旧,因为本人唔好软壳蟹男朋友话都几好食,仲要食到有蟹膏好正~越味皇牛油蒜蓉鸡翼$45四只用得自己店名黎做个食物名,一定有返咁上下信心啦~所以依个牛油蒜蓉鸡翼真系几好食只只都大大只,有好香既牛油同蒜蓉味,炸到热辣辣好脆身,真系好邪恶!越式烧鱼$88烧鱼亦都系依度既推荐菜式,用烧既形式烹调,带有少少焦香味(我觉得烧野系有少少焦香脆身先好食,但唔系全㶶呀!)而鱼肉不腥啖啖肉,点埋酱汁食好正,系我全晚最钟意既菜式,我地劲快清哂~越式烧鸡肉串烧$48三串鸡串亦都整得唔错,唔会好多肥膏,烧得岩岩好,配埋花生沙嗲汁,好香口!青柠梳打$26每次食越南野都要饮既青柠梳打~
影左其中两页menu俾大家参考下,真系睇到花多眼乱XD
越式柚子鲜虾沙律$68
我其实好怕柚子既甘味,觉得好苦,但男朋友想食就照叫啦!
越式椒盐软壳蟹$72
依个都系男朋友话想食既,我只食左一小旧,因为本人唔好软壳蟹
男朋友话都几好食,仲要食到有蟹膏好正~
越味皇牛油蒜蓉鸡翼$45四只
用得自己店名黎做个食物名,一定有返咁上下信心啦~
越式烧鱼$88
越式烧鸡肉串烧$48三串
青柠梳打$26
每次食越南野都要饮既青柠梳打~