2022-06-02
前排,同朋友去左铜锣湾既爷爷鸡饭食dinner,第一次帮衬就试下味道岩吾岩我地先。爷爷海南鸡饭拼新加坡叻沙:非常抵食既set,因为一次过可以满足我既愿望,同时食到油饭同渗渗。两者份量适中,整体够饱肚啊!海南鸡口感够晒滑口,皮亦吾会太肥。肉质好嫩好滑,点埋三色酱汁,味道升华!而油饭方面,带有淡淡鸡油香味,饭粒软熟。而新加坡叻沙有半只蛋、虾、鱼片,好似食紧个迷你面甘。虾亦实实的,吾系死虾。而渗渗好爽口,吸入左汤底更入味啊!槟城椰香咖哩鸡饭:咖哩有阵阵椰香, 微辣惹味, 鸡件份量多, 肉质几嫩, 虽然有几件连有骨, 但整体都几多肉食。伴有几件偏林嘅红萝卜, 咖哩汁足够捞饭食, 味道一流, 开胃!咖央多士:表面稍为烘过至淡淡金黄, 微脆内软, 夹住有dd厚度嘅牛油同薄薄咖吔, 一咬之下微脆中食到软滑牛油, 同埋微甜咖吔酱, 整体不会太重口味, 不错的一个小食。