2019-04-25 267 浏览
潮州食物在香港都有好多不同店舖,但这间的质素都保持不错所以都会和朋友一齐来吃,今次我地三个人来吃晚餐,等了一会就有位坐,当然首先一枝啤酒先啦,食物方面必食的蚝饼,但今次炸得比较㶶左少少,蛋老一点,幸好蚝肉都大只而鲜甜。足料蚝仔粥就来到,嗅得好香蚝味而口感软熟浓郁蚝香,粥底都绵口感不错,味道又刚刚好吾会太咸。这里的炸野食就比较厚身同冇咁热就觉一般。这个蚬介鲮鱼球不是好多地方同不是人人喜欢,难得朋友都岩食当然叫一个来吃,鲮鱼球几热够新鲜,鱼肉都口感弹牙,蚬介唔太咸但酱汁劲浓味好惹味,配鲮鱼球夹一个蚬介一齐食好味道,整体食物质素都可以而坐得都舒服,吹下水饮杯酒的确不错。