2021-11-09 53 浏览
今日夜晚放工嚟到公司附近位于北角和富嘅日日香鹅肉饭店,其实之前中环食过一次,喺铜锣湾希慎广场又见到已经好想试,只系好多人排队无机会,今日见到仲有位就即刻入咗去食。交通尚算方便,巴士同地铁都系行5分钟内就会到。环境都十分干净,非常值得一提嘅系餐厅本身嘅设计非常用心,有好多灯牌做装饰,而且风格一致,整体感觉好似真系地道嘅卤味,气氛感觉几好,再加上侍应礼貌都几亲切,加分!最后睇完餐牌,决定试下个二人餐!佢包两个小食,两碗例汤,两碗饭,一碟菜,野饮加$8,同埋佢地最有名既鹅肉!!都好抵食个餐。整体黎讲,可以话好有屋企饭既味道,而且味道唔会太重,因为我通常都好怕出街食会太咸,但呢到刚刚好。佢最好食一定系鹅肉唔使讲,肉质鲜美多汁,同埋感觉好新鲜。整体黎讲我会俾90分,值得一试,而且我会返去再食😝