2009-05-09
跟朋友去打边炉, 先知有间咁好味的小肥牛首先上枱系个刺身拚盆, 鱼生味道鲜美, 新鲜程度非常, 个螺片我特别喜欢, 好鲜甜!配料必拣的是十蚊一碟的安格斯牛背脊, 原价要七十八蚊 一碟有十八九块, 两个人可以叫一碟食, 四个人就两碟 话就话入口松化, 不过其实无咁夸张, 只系因为切得薄, 所以入口就溶化了, 但系都几有牛味, 而且十蚊, 抵食呢墨鱼滑系另一必叫之选, 用个银杯装住, 自己用更界开一件件放入煲内, 熟左之后食弹牙非常! 好好味跟住推介仲有个芝心牛丸, 都系味道好好, 牛丸包住卡夫芝士喺中间, 煲完之后芝士喺入面溶左, 咬落去几好食, 之但系牛丸有好重果皮味, 所以我又无咁喜欢其他如皇帝菜, 乌冬, 豆腐, 粟米都系爱嚟饱肚, 放在鱼翅汤底食, 好好味只系"好好味"三个字, 都讲左几次, 你话好唔好味?鱼翅汤底唔知系唔系因为好受欢迎, 我地叫完隔离枱想叫已经卖哂, 好彩
只系"好好味"三个字, 都讲左几次, 你话好唔好味?