2022-11-01
🚩 烤鱼世家鸡煲火锅 朋友想食烤鱼火锅,又想食啲性价比高啲嘅🤔之前睇IG介绍咗一间喺长沙湾好似都几抵食,放工就过黎试下啦〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈青江鱼 $328呢款系最平价位嘅鱼,不过就贪佢厚肉又冇骨🤤叫嘅系香辣味BB辣,味道就比较淡~不过有自助酱料区可以落返啲豉油辣椒油等等鱼预先炸至半熟状态,记得要滚多两滚先好食除咗鱼之外仲有劲多配菜 — 莲藕/莴笋/豆卜/大豆芽等等🌈鲜虾水饺 $65有8粒咁多,每粒都明显见到有虾肉好钟意佢里面仲带咗少少木耳,增加爽脆嘅口感🌈 炸餐肉 $58份量超级多,最终两个人都食唔晒~餐肉即食又得,摆落烤鱼里面滚两滚再食都得😮💨🌈炸腐皮虾卷 $58一开始都几惊依个好伏😵💫因为出面嘅腐皮虾卷有啲真系劲多面粉𠮶只好彩依个虾卷真系我想食𠮶只‼️里面有鱼肉虾肉同应该有少少花枝,好弹牙!仲要即炸热辣辣劲好食 🌈乌冬 $21🌈 薄荷咸柠雪碧 $35 / 杂果宾治 $35超级大杯应该有成L一杯😆😆啱晒食鱼个时解辣!男朋友都话好抵饮,里面应该有几罐雪碧😆唔好睇佢咁大杯味道一啲都唔淡‼️
🌈青江鱼 $328
鱼预先炸至半熟状态,记得要滚多两滚先好食
除咗鱼之外仲有劲多配菜 — 莲藕/莴笋/豆卜/大豆芽等等
🌈鲜虾水饺 $65
有8粒咁多,每粒都明显见到有虾肉
好钟意佢里面仲带咗少少木耳,增加爽脆嘅口感
🌈 炸餐肉 $58
份量超级多,最终两个人都食唔晒~
餐肉即食又得,摆落烤鱼里面滚两滚再食都得😮💨
🌈炸腐皮虾卷 $58
仲要即炸热辣辣劲好食
🌈乌冬 $21
🌈 薄荷咸柠雪碧 $35 / 杂果宾治 $35
超级大杯应该有成L一杯😆😆啱晒食鱼个时解辣!
男朋友都话好抵饮,里面应该有几罐雪碧😆
唔好睇佢咁大杯味道一啲都唔淡‼️