2023-08-31 1140 浏览
好耐冇食放题 前排同朋友去咗山林道嘅一间新餐厅 系一间韩国餐厅 仲见到有韩国人帮衬🇰🇷 除咗有韩烧放题 平时都会有其他韩国菜套餐😆3小时韩烧放题 $298呢个价钱真系几吸引 因为佢哋overall食物质素都高同好味👍🏻 另外仲包埋无酒精饮品任饮 有好多款韩国饮品~ 钟意饮酒嘅可以加$88任饮米酒、啤酒、日本果酒添 真心抵🍻食肉兽一定啱😍 我哋叫晒全部肉类 有五花腩、牛仔骨、羊架、猪大肠、牙带鱼、鸡肉串烧、一口牛等~ 当中有啲特别钟意同要encore🫶🏻- 原件猪颈肉猪颈肉劲好味💕 佢系原条长方形肉上 好厚身!将成件猪颈肉放喺炉上烧 因为个炉都好够力 所以好快就将猪颈肉烧到七、八成熟😝 之后老板娘仲帮我哋剪成一条条 等猪颈肉每面都烧到焦焦哋 特别香口~再加上佢本身用蜜糖腌制 外皮焦糖化后更脆👍🏻- 酱腌牛仔骨用上韩式腌料腌制 食落去有少少辣带咸 酱料唔会太重手 可以keep到牛肉味道😃 牛仔骨本身半肥瘦 所以食落特别滋味~- 香草羊鞍羊鞍大大只又多汁🥩 香草腌得入味 将羊鞍放入炉上烧 转几圈就五成熟~ - 什菌其实佢都有唔少蔬菜选择 我自己就几钟意什菌 因为佢会吸晒啲肉汁 好香好邪恶💕-

3小时韩烧放题 $298

- 原件猪颈肉
五花腩

- 酱腌牛仔骨

- 香草羊鞍

- 什菌

- 花生米酒
店主介绍我哋饮 几啱我呢啲怕太重酒味嘅人🙊 因为佢有阵淡淡花生味 同米酒几夹😜 我自己几钟意同平时都少见呢只味~

韩式小食
烧肉途中 我哋叫咗啲韩式小食🥰 一边食一边烧 因为餐厅用光波炉 所以我哋都冇特别经常反 可以放心等 饺子外皮好脆 馅料又足🫶🏻

*而家有生日优惠 如果系生日月去 平日4个人1人免费😆 五六日就6个人1人免费🤓
*记住预约留枱

• 原件猪颈肉