2021-10-27
2021年10月11日 星期一又到左新一个星期,放左工已经攰到唔想郁,所以决定同老婆出街食费事煮饭最后黎左乐富食呢一间烧肉放题,成人只需要$208就可以任饮任食1.5小时,真系好抵食入到去见到里面都有唔少座位,而且装修得好有韩式风格,每枱仲有抽风机方便抽走烧肉中既油烟添睇返餐牌,虽然每人收二百几蚊,但食物种类都几多,而且出面仲摆上其他热食,完全唔担心唔够野食,当中仲有顶级韩牛食添,梗系即刻叫黎试下先啦点完餐后店员就送上前菜,每碟既份量都几多,其中腌芽菜个人觉得几唔错,芽菜爽口又酸酸地,食完之后几开胃跟住食物开始陆续送到,有海虾、鱿鱼同带子,虾都几大只,烧完后食落肉质好弹牙,完全唔霉,应该系新鲜虾黎至于带子感觉都唔错,烧完都唔细只,而且咬落去一d都唔干肉类部分,当然点左顶级韩牛肩肉同板腱肉,见到油脂分布都几平均,而且每一块切得几厚,烧咗几分钟已经完全熟晒,食落去唔算太油腻,牛肉味好浓郁,又唔会太韧,最后我哋encore左三次另一款推介嘅就系顶级韩牛仔骨,未烧嘅时候见到脂肪好似几多,不过烧完之后完全唔见晒,可能转成油份渗入晒肉里面,所以食落去又腍又有油份,而且仲预先腌咗味,所以味道好足够最
至于带子感觉都唔错,烧完都唔细只,而且咬落去一d都唔干
最后仲有泡菜汤同炸鱿鱼食,鱿鱼好香脆,炸粉唔算太厚,而泡菜汤几浓味,整体感觉唔错