2024-06-04
餐厅位置系鳄鱼恤中心六楼,观塘地铁站经apm行几分钟就到。酒楼环境十分阔落,装潢行高贵路线,两边都有大电视,可以一路食一路睇剧。片皮鸭&龙虾四位餐($888)北京片皮鸭店员直接推原只片皮鸭系我地面前切片,无谂过有得食之余仲有表演睇,片皮鸭外脆内软,肉质鲜嫩,入口充满鸭油香味,用薄皮、京葱和青瓜沾上酱汁包住食用,邪恶但十分满足。时菜豆腐滚鸭汤有附一大碗汤渣,见到有豆腐、白菜仔、豆腐、香菇、大量鸭肉,汤底味道浓郁,饮落好鲜甜,份量足够,我地四个人每人都饮到两碗。上汤焗波士顿龙虾伊面汤汁芝士味浓郁,同时伊面口感唔会过淋,龙虾肉爽口弹牙,食到有一定鲜味,有适当脱壳,食落淡淡肉。清蒸海花斑海花斑虽然唔算好大条,但鱼肉特别幼嫩,肉身特别厚,而鱼骨比较少,几适合俾老人家同小朋友食,伴蒸鱼豉油食特别正。蒜茸炒时蔬时蔬有淡淡蒜蓉香味,味道正正常常,食到有镬气。精美冻糕四大块桂花糕,清清甜甜。脆皮蒜香鸡半只($168)食肉兽既我地叫左脆皮蒜香鸡,亦即系炸子鸡,个皮食落真系卜卜脆,一咬成口都鸡油香味,再加上炸蒜,增加口感之外,味道特别郁味脆口。
片皮鸭&龙虾四位餐($888)
北京片皮鸭
时菜豆腐滚鸭汤
上汤焗波士顿龙虾伊面
清蒸海花斑
蒜茸炒时蔬
时蔬有淡淡蒜蓉香味,味道正正常常,食到有镬气。
精美冻糕
四大块桂花糕,清清甜甜。
脆皮蒜香鸡半只($168)