2019-07-27
自己都几钟意食牛扒, 而我住嘅地方附近都有唔少嘅餐厅系有"牛扒餐", Cow Bean 系其中之一, 之前每次系Aeon 经过都冇乜留意, 直至到有一次行过见到店外贴咗𠮶menu系墙身先吸引到我, 见价钱都几抵, 就即管试下!每一份餐都可以再加钱转set meal, 我自己就会拣沙律+薯条+饮品(汽水), 而牛扒就有份澳洲, 美国, 纽西兰品种, 而亦可以拣200g or 300g. 最后拣咗美国Rib eye 300g, 要咗蒜蓉汁. 每份牛扒都系铁板上, 份扒份量足, 牛扒最怕食到太多根位难嚼开, 呢块扒冇呢个问题, 牛肉味唔算浓. 但系以咁嘅价钱有呢个质素算抵食. side dish 反而有惊喜, 沙律同薯条都好好食! 唯一缺点系, 如果块铁板系平嘅会好d, 因为好难切块扒呀想食平牛扒, 近近地, Cow Bean 系一个唔错嘅选择
想食平牛扒, 近近地, Cow Bean 系一个唔错嘅选择