2017-06-16 2305 浏览
片皮鸭一食$48,二食$78,价钱都几吸引。预早几日订位晚饭时,已预订一只片皮鸭,否则迟左黎就未必食到。经商量后,我地二食要左凉瓜炆鸭件,叫左我钟意食嘅香橙焗肉排,菜蔬类一定唔少得,我地就拣左海皇杂菜煲,四个人够哂食喇。大约十分钟,第一味黎就系香橙焗肉排,卖相都几好,肉质唔Un,好味道。我再叫左两碗白饭,跟住海皇杂菜煲上枱,卖相一般,味道OK,有虾有带子(虽然唔多)有粉丝有菇类配菜心白菜西兰花,以88元嘅价钱,合格之上。接住就到片皮鸭出场,么么皮不会太薄易烂,值得一赞!片皮鸭都有成十几廿件,件件肥美,配上海鲜酱夹住黎食,相当惹味!48元,值得推介最后一味,就系凉瓜炆鸭件,由于这个𩠌黎得太迟,我已经食饱左,再食唔落了,但见阿爸猛挟凉瓜黎食,味道应该OK嘅。由于不想浪费食物,最后把吃剩的凉瓜鸭件打包回家,但就要收2蚊胶盒胶袋费,而家好多酒楼同食肆都已经无收这个费用,佢地真系要检讨吓啰!
片皮鸭一食$48,二食$78,价钱都几吸引

接住就到片皮鸭出场,么么皮不会太薄易烂,值得一赞
48元,值得推介

2017-06-15