2020-02-26
平时都钟意约朋友去楼上cafe食饭,贪佢环境比较静可以舒舒服服倾计。今次又带左朋友仔嚟旺角试下呢间book mark 左好耐嘅cafe。我地一行两人点左二人套餐,包一份小食、两份主食、两份甜品同埋两杯饮品。Cafe嘅餐牌款式都几多,有一整个list可以比我地拣。🔻蜜糖芥末鸡翼🔻鸡翼有六只,即叫即整的所以上枱个阵仲热辣辣,面头沾上了惹味的蜜糖芥末酱,甜甜地几开胃。主菜我地各自拣左一份西式意粉同日式咖哩饭。🔻自家制芝士肉酱意粉🔻肉酱意粉上面舖满了芝士,仲有拉丝效果,肉酱嘅份量都几多,足够伴匀成碟意粉嚟食。🔻咖喱炸虾天妇罗饭🔻日式咖喱比较适合我呢啲唔食得辣嘅人,炸虾天妇罗粉薄松脆,一碟有成三四只虾都算抵食,如果咖哩汁可以多返啲就perfect啦!餐厅特色饮品都用左月份命名,我地拣咗二月(蓝柑桔加乳酸)同十一月(抺茶加雪糕),估唔到饮品咁大杯而且配料仲好足,堆到满一满。十一月面头有云呢拿雪糕球,抺茶配上雪糕两者甜度适中,饮落唔会死甜。二月有乳酸的缘故所以味道比较fresh,沙冰口感够冰冻。最后是甜品纽约芝士饼同蓝苺芝士饼,芝士味唔算好浓所以食完唔会太溜,不过蛋糕口感略嫌唔太顺滑。整体黎讲,30
🔻蜜糖芥末鸡翼🔻
主菜我地各自拣左一份西式意粉同日式咖哩饭。
🔻自家制芝士肉酱意粉🔻
🔻咖喱炸虾天妇罗饭🔻
二月有乳酸的缘故所以味道比较fresh,沙冰口感够冰冻。
整体黎讲,300几蚊嘅二人餐份量都算丰富,性价比几高。