2017-06-08 73 浏览
同男朋友庆祝拍拖周年纪念,希望找一间环境高尚食物水准不错既地方庆祝,顺便用下汇丰信用卡晚市套餐既优惠。按照汇丰信用卡既条款,折扣后个价钱真系好抵食,$300左右有7道菜,打电话订位同餐厅确定个优惠后就confirm。收线后1分钟内会收到餐厅send whatsapp黎confirm订座,仲会send埋餐厅既资料比你参考,值得一赞!七点半来到餐厅,客人数量唔多,只有几位白领人士饮紧红酒倾紧计。餐厅环境富有西方特色带点家既感觉,音响播紧歌好似听紧live music,尚算舒服。套餐一共有7道菜,每个course会慢慢上,想你慢慢食唔驶食得咁急,享受一下同爱人相处既时间。虽然系烟三文鱼,但入口细味会食得出个分别,肉质滑溜带少许松露味,呢个开胃菜好似几一般,食落觉得又有水准,令人会期待其他菜式。黑松露野菌汤好滑溜,啖啖菇味会系口中停留几秒才散去,十分不错。食完雪葩会有人问你份三文鱼半生熟O唔OK,唔OKAY就会煮熟一点。半生熟我地都OKAY,煎得刚好,肉质比较软绵,千岛蛋黄酱好好味,男朋友仲问人有冇得就咁买个酱!另一份就系红粉烧海虎虾,有点BBQ既风味,薯仔反而令我印象深刻,好入味好好食。食埋

食埋甜品就叫埋单,张单上面写左happy anniversary,望落简单既祝福,其实好易令人会开心。
2017-06-01