2020-12-15
前日同孖宝爸食生日饭🎂,知道佢钟意食牛,所以带佢去食近来相当受欢迎🌟既日式石烧牛店「牛极」! 里面有不同种类嘅牛选择,有日本和牛, 西冷, 澳洲牛仔肉眼等等,最特别是款款都系放系石板上热辣辣🔥自己即烧即食,想几多成熟自己话事,好有新鲜感😍! 我就拣左牛肩排180g ($80) ,份量啱晒我,肉质嫩滑,很有牛肉味!除了餐台上有海盐、黑胡椒、辣粉调味料, 出面亦有自助调味酱辛味烧汁,自家制烧肉汁,蒜蓉,令牛肉味道更丰富,非常好味😋。孖宝爸拣左牛柳200g($110) ,大大件好抵食,煎落石板到好多肉汁,加上烧肉汁,蒜蓉简直一绝❤️!我地左影右影挂住影相,估唔到过左30分钟块石板都仲有热度,很厉害👍🏻👍🏻!另外餐厅是以自助形式自由去添饭、沙律、汤,可以食到饱饱先走。这家石烧牛店CP值很高,我地食得很满足,一定会再来食。牛极油麻地弥敦道464号地舖
这家石烧牛店CP值很高,我地食得很满足,一定会再来食。
牛极
油麻地弥敦道464号地舖