2017-03-19
原来😳兆万近日又开左间新既放题,位于三楼,最重要系佢有依家好兴既「矶烧海鲜」。一开始同男朋友去旺角行街,其实无谂住要食放题,都系谂住HEA下HEA下食一餐,其实行到兆万,经过见到呢间放题真系几抵,未计加一,晚市都系HKD15X,加埋一就HKD2XX一位,呢个放题价钱系旺角黎讲,算系平价,仲要有得矶烧海鲜,所以吸引左我地去食。入到去,座位比我想像中阔落,餐厅有一半都有卡位同沙发,唔似一般既放题,除左大台,其他都好窄,袋都放系大脾到,只为了食,但呢到感觉都几舒服,亦没有好急促赶你走既感觉。第一轮既刺身,都系D大路野,我地分别叫左三文鱼、吞拿鱼、剑鱼腩、八爪鱼、有头甜虾、象拔蚌、黑乌贝、荣螺片同虎虾。整体刺身都几新鲜,但卖相我就觉得可以更好,起码卖相好D,人都开胃D。三井沙律,上面有一整只温泉蛋,味道都唔错,食下D沙律仲可以减少罪恶感。哈哈!烧物系到,亦都令我几惊喜。必叫系「盐烧牛舌」,食落去一D都唔_,口感不错,食落都几惹味。我地仲ENCORE左一次呢!!除左牛舌,我地仲叫左鸡翼、汁烧带子串、盐烧虎虾等,整体都唔错。 不过带子串烧完缩左水,变得很的骰呢lol!来到最重要既系列 - 「矶烧海
第一轮既刺身,都系D大路野,我地分别叫左三文鱼、吞拿鱼、剑鱼腩、八爪鱼、有头甜虾、象拔蚌、黑乌贝、荣螺片同虎虾。整体刺身都几新鲜,但卖相我就觉得可以更好,起码卖相好D,人都开胃D。 三井沙律,上面有一整只温泉蛋,味道都唔错,食下D沙律仲可以减少罪恶感。哈哈!
烧物系到,亦都令我几惊喜。
来到最重要既系列 - 「矶烧海鲜」
我地叫左海虾、青口、蛏子、半壳生蚝、清酒煮蚬、蓄薯仔同菠萝。其实仲有更多既海鲜,不过有D就要另外收费了。
生蚝睇落都几大只同肥美,好快直接食生蚝呢! 另外,蛏子都唔错,好鲜甜清爽。
仲有、烧菠萝时记得唔好忘记佢,因为佢好似烧焦呢! 如果整得好,好多汁,好食!