2018-08-22
想平平地食个自助餐,拣左嚟呢间酒店,我地大半个月前已经订位,因为用Coupon之后只系$288,家人享有长者价(60岁以上就当长者喇)仲只系$208,个价钱已经包左加一。睇过啲食评都唔错,但唔会期望太高,毕竟只系二百几蚊。上嚟二楼,环境舒适,用白色为主调,我最钟意就系白色架喇,令到个环境感觉倍大。每人送一客嘅冰镇日式玑煮鲍鱼,冰凉多汁又弹牙,唔会韧,作为第一道菜,so good~自动湿纸巾机放左喺近门口位置,可以自己去攞,好方便。清洁完就开动~~刺身只有三款,味道唔错,问姐姐可唔可以俾三文鱼腩我,hehe,成功,厚切,好美味!冻海鲜方面有青口、面包蟹、蚬、海虾、小龙虾、长脚蟹,面包蟹竟然有蟹膏,比较少食到;长脚蟹多肉,但都几咸吓。最重要系全晚不断REFILL,长食长有,唔驶争。写住系中式老火汤,但味道似罗宋汤,好奇怪啰。中式点心有虾饺,都几晶莹剔透,虾肉够爽口。照烧牛肉芝士卷味道唔错,可惜系冻嘅,如果用火枪烧热佢,令牛油味更出,芝士半溶,咁就更好食。烧鸭、叉烧都系过瘦,外皮亦唔够香。仲有其他野食:MOVENPICK雪糕任食,记住加埋脆脆雪糕筒。甜品选择唔少,我最钟意系Tiramisu,
写住系中式老火汤,但味道似罗宋汤,好奇怪啰。
中式点心有虾饺,都几晶莹剔透,虾肉够爽口。
烧鸭、叉烧都系过瘦,外皮亦唔够香。
仲有其他野食:
MOVENPICK雪糕任食,记住加埋脆脆雪糕筒。
甜品选择唔少,我最钟意系Tiramisu,朱古力味浓,咖啡味亦浓。
普通热饮都有:
成为粉丝,就会有杯特饮添。
但我钟情咖啡,咖啡机可以拣即磨咖啡或者Cappuccino,当然要叹返杯啦。
二百几蚊咁唔错嘅质素,算系咁啦,好评!