2021-01-28
.🥳谭仔就不嬲定时定候都会去食,今次呢个花胶胡椒鸡米线真系好吸引,我谂每一位女士见到花胶呢个字眼,都会好想试吓😆♥️▫️ 【煳辣汤花胶胡椒鸡米线】🔥中辣🔥冬天到♥️大家都会想食啲暖粒粒嘅嘢暖肚,今次谭仔三哥推出呢个花胶胡椒鸡米线💁🏻♀️的确几吸引,配料一如以往有芽菜、韭菜、腐皮,今次仲加咗杞子添😍即刻成个感觉养生好多,而我不嬲都钟意食中辣加上煳辣汤底,食到成个人热辣辣🔥花胶份量比我想像中多-我分别去咗两间谭仔三哥食,不过可能唔同分店关系,有啲花胶就比较完整一大块,有啲就比较切咗细块d😍我就比较钟意食一大块多啲,花胶感觉更加厚身😂而佢呢一款花胶系属于爽滑口感,食落都唔错,但系如果你追求有黏口个种花胶就唔系你杯茶啦👋🏻😆-个人来讲今次都几喜欢佢嘅胡椒鸡,好入味,比起平时食嘅鸡肉更加有诚意,鸡味都比较重啲😍但系如果好似我食煳辣汤底嘅话,就可能比较抢咗胡椒鸡嘅味道,识落就相对来讲唔够突出,可能因为系中辣嘅关系啦🔥如果想胡椒鸡肉味更加突出,汤底就应该拣啲比较清淡少少,或者冇咁辣💁🏻♀️.
▫️ 【煳辣汤花胶胡椒鸡米线】🔥中辣🔥