2022-06-11
有无人都系好钟意食茶记 朝早最钟意食常餐 火腿通🍲炒强🍳烘底多🥪 晏就整碟碟头饭🧆 夜晚就嚟几碟家常菜🥬 简简单单但又满足到你多多要求嘅 只!得!茶!记 🔥今次食呢间 落脚点虽然唔系旺舖 但我相信越唔显眼嘅茶记就一定越有惊喜 虽然都系茶记 但胜在地方干净阔落👍🏽 大部分都系卡位 食都食得巧c伏🙆🏽♀️👉🏾重庆鸡煲 🐓边个话茶记摆得上格得碟头饭 呢个鸡煲绝对拎得出手 首先最抵赞👍🏽一点 呢个鸡煲系跟炉上!🔥 有无人食过一啲鸡煲无跟炉 食食下冻咗 就算只鸡即场㓥都无咁滋味🫤 食紧其间 老细都好好人 会帮手睇火 唔怕㶶(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 虽然讲就讲半只 但件件都啖啖肉🥰 食得出有事前有腌过 味道唔算辣 但就好吸汁 当我心谂有白饭🍚就好 老细真知我心 拎咗碗靓仔俾我 唔知系咪因为我靓女(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🧏🏽♀️👉🏾避风塘鲜鱿本来想嗌椒盐口味 但老细话避风塘口味就辣啲 惹味啲🌶 我食落就觉得阵味同椒盐都几似👩🏽🍼 但就多左几分辣味 鱿鱼口感偏淋身 但我钟意弹身少少 炸粉方面都整得啱啱好 唔会过厚 炸粉同个鱿鱼都唔会一夹就散 基本上呢道𩠌 我去打冷都必嗌 拎啲细炸粒嚟送饭真系巧过瘾🧏🏽♀️🧏🏽♀️🧏🏽
👉🏾重庆鸡煲 🐓
👉🏾避风塘鲜鱿
本来想嗌椒盐口味 但老细话避风塘口味就辣啲 惹味啲🌶 我食落就觉得阵味同椒盐都几似👩🏽🍼 但就多左几分辣味 鱿鱼口感偏淋身 但我钟意弹身少少 炸粉方面都整得啱啱好 唔会过厚 炸粉同个鱿鱼都唔会一夹就散 基本上呢道𩠌 我去打冷都必嗌 拎啲细炸粒嚟送饭真系巧过瘾🧏🏽♀️🧏🏽♀️🧏🏽♀️
👉🏾干炒牛河🥩
有无人觉得觉牛河配上面啲野食巧怪💁🏻♀️ 本来都系谂住耐无食牛河 想有碟主食 咪嗌个牛河 点知一食反而觉得呢碟牛河成功跑出🤩 牛河间间茶记都有 但好食就未必间间都好食 呢间先讲份量 绝对俾多有突 再嚟讲啲牛🥩 大大块 唔算韧 整体食落口都无筋 河粉唔会一夹就断 配料都好俾力 基本上每啖都食到晒所有野 所以口感好丰富 加上!牛河一定要够油🥢 呢间啖啖都有食到个种油感 系咪巧邪恶巧想食呢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)