2018-07-17 254 浏览
星期日上左去慈云山 听啲朋友讲而家𠮶边好多嘢食 行完慈云山广场落到下面嘅横街见到有一间阿翁上海馆 六点几已经好多人食 我谂应该唔错挂 所以入去试下睇佢啲餐牌好多嘢食 种类好多而且价钱仲好平叫咗个水晶肴肉 肴肉整到一层啫喱一层肉 加啲黑醋好好味花雕醉鸡 啲份量都好多好大碟 醉鸡整得几香同滑 有酒味食上海嘢点少得小笼包同埋担担面𠮶度个伙记好好 提我地小笼包可以同担担面转套餐 两样嘢加埋都系48蚊 抵食小笼包入面系有汤嘅同埋啲肉都颇滑个四川担担面转咗套餐都好大碗 个汤都做得好够浓味 面亦刚好唔会太淋其实本身谂住叫小笼包就算 但落单嘅时候见到餐牌上海菜肉云吞五只都系28蚊 又忍唔住叫埋值得一赞就系菜肉馄饨既皮同小笼包一样 好滑同唔会太厚再食埋百页结烤肉 真系饱到顶上心口 即使见佢啲甜品又平又多款都已经饱到食唔落 唯有下次有机会再试
睇佢啲餐牌好多嘢食 种类好多而且价钱仲好平
叫咗个水晶肴肉 肴肉整到一层啫喱一层肉 加啲黑醋好好味