2021-05-17
📍 【皇后冰厅】晚餐食西冷牛扒都只系 💰$58 本身薄扒都惊佢伏😂 因为好多薄扒煎衰咗都会变到成块毛巾咁😂 但呢个又煎得几好㖞,而且煎到有啲边边位几脆,几好食😋 配菜我地要咗薯菜,特别既系佢地除咗薯条仲有蕃薯条两沟🍟我同fd子都觉得蕃薯条好好食,甜甜地又脆口,呢个价钱同质素黎讲认真抵食😳跟住我地叫咗个千岛海鲜薄饼,都几多料,啲虾🦐大大只,个饼底都ok,可惜啲料唔太够味有啲淡😳 对于重口味人士黎讲唔够过瘾😂跟餐可以有小食跟,我地要咗炸鸡翼同芝士焗青口🦪炸鸡翼好大只又脆,而且仲搽咗蜜糖系面🍯 Gooood芝士焗青口真系一定要叫🤪 佢啲青口真系落足料又够味,放咗劲多烟肉,芝士多到拉丝,沟埋d沙律酱😳虽然fatfat但好食😍主食都大件夹抵食又好味,但反而野饮同甜品系败笔😿我地一人叫咗杯冻海盐朱古力同冻香蕉🍌朱古力,系咪听到个名都觉得似吱矖cream摆得好威个种咁呢? 但一上到枱 (图3) 我地两个😰😰,除咗只杯唔同之外,个样同杯普通朱古力无异,而我杯海盐饮落去又真系同普通朱古力无异㖞🤣 Fd子个杯都好啲,有啲蕉味,但感觉比佢好威既名fake咗🥲但呢个都可以系话我地ff得太美好,压轴先系最最最
晚餐食西冷牛扒都只系 💰$58
跟餐可以有小食跟,我地要咗炸鸡翼同芝士焗青口🦪
炸鸡翼好大只又脆,而且仲搽咗蜜糖系面🍯 Gooood
芝士焗青口真系一定要叫🤪
主食都大件夹抵食又好味,但反而野饮同甜品系败笔😿
但呢个都可以系话我地ff得太美好,压轴先系最最最败笔既🤯🤯
朱古力芝士蛋糕🍰 💰$20
虽然呢个价钱系几抵食,但完全食唔岀芝士味。。。 而且个texture好怪。佢有个朱古力碎碎做既底,但唔知佢系放太耐定点,佢食落去系有韧既感觉🤯
Suppose正常芝士蛋糕系有小小硬硬地然后实心咁,但佢系变咗海棉蛋糕既口感,而且仲有阵化学味😿 真系好难食,平时睇得我地耐都好小会话一样野难食,但呢个蛋糕真系搞唔掂🤢
如无意外,嗌正餐就可以👍🏻正餐抵食之余又好味,其他就不了。。