2022-11-05 86 浏览
今次再一次嚟到位于将军澳嘅呢一间御名园中菜餐厅,同我上次嚟食有些小变化,而家除咗中菜之外仲可以喺度打边炉,佢嘅打边炉Menu都几吸引。不过今次嘅目的亦都系为咗食佢哋嘅中菜,所以打边炉就下次先啦😂。。清蒸东星班原条清蒸东星班,都唔细㗎,足足有14両,蒸得啱啱好,啲肉好嫩滑😋,轻轻一推开着骨肉分离,食落口一啲都唔鞋口,好鲜味😝。。澳洲龙虾伴伊面西澳洲嘅龙虾大大只,再加上上汤焗嘅伊面,非常之入味😆,分量大之余味道亦都好出色,我自己一个都忍唔住食咗三碗伊面同三大嚿龙虾🤪。。金蒜银丝蒸蛏子蒜味非常之出色,食落好唔会话太咸,再加上银丝增加口感,成个配合简直无懈可击😍。。鲜菠萝咕噜肉炸得啱啱好,外脆内软🙈,而且菠萝好香甜,不过个咕噜肉嘅调味上,比较清淡,我比较钟意食重味小小嘅😊。。上汤金虾鲜竹浸菜苗蔬菜好新鲜,清清地而且清甜,不错👍🏻。

清蒸东星班

澳洲龙虾伴伊面

金蒜银丝蒸蛏子

鲜菠萝咕噜肉

上汤金虾鲜竹浸菜苗
蔬菜好新鲜,清清地而且清甜,不错👍🏻。
2022-10-27
  • 西澳大龙虾