2016-04-10
旺角广华街一带, 食肆林立, 真系好多选择不过最近有间都几旺, 点解呢?!望过门口既Menu就知道了, 起现今市道, 出街食一餐饭闲闲地都要百多元/set呢度? 去片啦晚市门口有条小人龙, 都属正常既, 不过都系等一阵就入得去lu餐厅设有wifi, 内里都有电视位与位之间都唔算太迫狭, 呢度既用餐时间都系为一小时半坐低之后, 立即望望Menu先, 好多野都好抵食啰~叫咩好呢?!先来一d前菜先, 温泉蛋沙律 $24以为$24好细份, 又唔系啰, 系正常Size 㖞, 只蛋拮落去系有蛋液流出来的, 不是虚名, 沙律菜都系正常新鲜的再来一份香脆鸡球配胡麻汁 $38/8件表皮唔系硬脆, 似家乡鸡既口感, 是无骨鸡件 蘸少少胡麻汁, 咬落啖啖肉, 不过呢度既鸡件系连埋鸡皮一齐炸既, 如果走埋皮就会健康d鸡肉尚算嫩口有肉汁, 咁既价钱, 去边度揾呀?!另一个主题小食拼盘 $44, 满足哂好似我乜都想食既人点入面有薯格, 芝士烤大菇, 水牛鸡翼, 沙律, 辣香肠, 炸鱿鱼圈虽然呢d唔系主食既小食, 但都系新鲜热辣的, 个芝士烤大菇入面仲加左千岛酱, 食落好juicy! 水牛鸡翼都几辣下, 其中辣香肠
不过最近有间都几旺, 点解呢?!
呢度? 去片啦 晚市门口有条小人龙, 都属正常既, 不过都系等一阵就入得去lu 餐厅设有wifi, 内里都有电视
位与位之间都唔算太迫狭, 呢度既用餐时间都系为一小时半 坐低之后, 立即望望Menu先, 好多野都好抵食啰~
叫咩好呢?!
先来一d前菜先, 温泉蛋沙律 $24
以为$24好细份, 又唔系啰, 系正常Size 㖞,
鸡肉尚算嫩口有肉汁, 咁既价钱, 去边度揾呀?! 另一个主题小食拼盘 $44, 满足哂好似我乜都想食既人点
虽然呢d唔系主食既小食, 但都系新鲜热辣的,
个芝士烤大菇入面仲加左千岛酱, 食落好juicy!
水牛鸡翼都几辣下, 其中辣香肠都几特别, 咬落入面好似有d鸡软骨咁, 好有赵口
仲有呢度要抵赞的, 是佢地会比够唔同既酱汁如: 包装茄汁, 千岛酱, 辣汁, 胡麻酱等, 钟意蘸汁既一定爱死
我环顾隔离台点的其他饮品, 都会比平日的茶记大杯
左边绿色的是男友点的青苹果薄荷荔枝绿茶
右边是综合水果茶
真系好足料, 对于很怕太甜的我, 呢杯既甜味适中, 饮落又有茶味又有果味, 单叫都系$30
但最后我都只系饮到大半杯, 太大杯了~
眼看似Mojito, 有好多薄荷叶, 我试过一啖, 都系甜度适中
但两者我会喜欢水果茶多点, 女生嘛 吃过几款小食后, 弊家伙....已经有点饱啦~
仲点咗个主食进击巨桥.浓汤芝士锅添 $110
因为有"芝士"
侍应递上来, 终于明白点解叫"进击"啦~哈哈
一大份猪仔骨, 必开都有6大件, 下面仲有脆薯格垫底啰
男友拣左手作意粉, 份量都唔少呀!
不过怕饺子会浸淋, 建议食佢先!
所以呢个set都额外比多一碗仔芝士粒粒 仲趁个汤热辣辣的时候倒进去, 其实很快就会溶, 仲有少少拉丝的效果
个汤浓得黎唔会太咸, 真系好好味, 下次要再encore! 唔好以为猪仔骨好干, 因为平时外边是加埋酱汁一齐上, 呢度系分开上的,
食落去唔会系柴皮, 半肥瘦状态, 肉质淋身, 好够肉味, 仲有d猪软骨连住
又系眼阔肚窄, 其实可以叫少2个小食, 我地2个加埋只系食左三条骨, 为免浪费, 决定打包
虽然呢度d侍应都很忙, 但佢地都好乐意及做野手脚快
题外话/补充资料:
呢度有wifi同埋免收加一服服费, 食物有水准, 下次会再黎试下其他